Antwerp Race pakt uit met nieuwe website, logo en huisstijl

Antwerp Race finish

De inschrijvingen voor de Antwerp Race lopen terug, dat is al een paar jaar genoegzaam bekend. Nu pakt de Antwerp Race organisatie uit met een volledig vernieuwde website en een nieuw logo. 

Je merkt onmiddellijk de contouren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op in combinatie met de letter A die naar Antwerpen verwijst. De spinaker refereert dan weer naar de overwegende winden bij de afvaart van de Schelde.

Chauvinisme en trots

De organisatie trok volledig de kaart van de beleving en de uitstraling van de stad Antwerpen en wil daarmee meer sponsors aantrekken. Ze doen beroep op de trots en het chauvinisme waarvoor de Antwerpenaar bekend staat. Het logo zal gebruikt worden voor de interne en externe communicatie: brieven, nieuwsbrieven, sociale media, gadgets enzovoort.

Voor het kleurenpalet is teruggegrepen naar de kleuren van de stad Antwerpen. Er schuilt een heldere symboliek achter deze visuele transformatie en dat vinden wij goed. Over de missie, de visie en de waarden hebben we tot hiertoe nog weinig vernomen maar uit de nieuwsbrief blijkt een duidelijke heimwee naar het succes van weleer. 

Missie en waarden blijven tot hiertoe onduidelijk

Wij hopen dat de Antwerp Race organisatie de waarden ‘betrokkenheid’, ‘mensgerichtheid’ en ‘veerkracht’ integreren in hun nieuwe visie. Uit de vele reacties die wij van de zeilers en de deelnemers van de Antwerp Race mochten ontvangen blijkt een algemene onvrede over deze specifieke waarden. Vooral betrokkenheid en veerkracht zijn pijnpunten waarop gehamerd wordt door de deelnemers. 

Koers naar een beter toekomst voor de Antwerp Race

We zien een duidelijke inzet en vastberadenheid om het tij te keren en we voelen veel goede wil. We hebben dus goede hoop dat de kaap van de neergang nu definitief gerond is en dat de AR een koers kan uitzetten naar een betere toekomst. Een toekomst waarin de zeilers, flexibiliteit en veerkracht centraal staan en waarin vooral respect is voor de deelnemers. 

In ieder geval zal Clubracer op 9 oktober klaar staan om weer mooie beelden te schieten van jullie bootjes en manoeuvres. Hopelijk zit het weer mee. Tot op de Antwerp Race!

Inschrijven kan nog steeds: 

https://antwerprace.be/

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: