VIDEO: Dutch Dragoon Cup, catamaran jeugdwedstrijdzeilen met coaching

Dutch Dragoon Cup

De 11de Dutch Dragoon Cup gaat van start op 9 en 10 oktober op het Veerse Meer. De Dutch Dragoon Cup is één van de grootste jeugdcatamaran evenementen van Europa en onderscheidt zich van andere wedstrijden door de originele aanpak: de deelnemers worden gecoacht tijdens de wedstrijd en leren zo hoe het moet.

De Dutch Dragoon Cup wordt altijd gevaren tijdens het tweede weekend van oktober op de locatie Veerse meer van Catclub Zeeland, zo ook de 11e editie. De Dragoons en C3 klassen uit alle landen zijn welkom. Het bijzondere van de Dutch Dragoon Cup is dat het niet alleen wedstrijden zijn maar dat de jeugd, tijdens deze wedstrijden, gecoacht mag worden zodat ze kunnen leren wedstrijdzeilen. 

Eten, drinken en slaapplaatsen voor de deelnemers zijn inbegrepen.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: