Ice

Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Articles by Ice

WK Offshore zeilen
Ice

Nog één dag voor het Wereldkampioenschap offshore zeilen in Scheveningen echt van start gaat. Maar liefst zestien landen over zo'n honderd zeilteams met 1100 zeilers gaan de strijd aan om de wereldtitel. Het WK offshore zeilen start met een lange race van twee dagen en nadien vier dagen inshore races. Tijdens het WK verschijnen heel wat recente kampioenen, top zeezeilers en bijzonder teams aan de startlijn.

Zeeland Regatta
Ice

De eerste editie van het zeilevenement Zeeland Regatta is zeer geslaagd. In het weekend van 7 en 8 juli hebben maar liefst 121 jonge deelnemers tussen de 7 en 18 jaar met elkaar gestreden op het Veerse Meer. Het internationale zeilevenement staat open voor eenheidsklassen en wil uitgroeien tot een toonaangevend jaarlijks internationaal zeilevenement. 

WK zeezeilen
Ice

Met de laatste deadline voor inschrijven en opsturen van meet certificaten, het WK Zeezeilen start aan de allerlaatste voorbereidingen voor de start van het WK. In totaal 90 boten uit 15 landen verschijnen aan de start op donderdag 12 juli 2018. De vloot bestaat uit diverse teams gevuld met voormalig Wereld-, Europees- en Nationale kampioenen, nieuwkomers, talenten, compleet nieuwgebouwde boten en bekende boten van de voorgaande jaren.

imoca OPEN 60
Ice

De IMOCA Open 60-boten zullen aan de start van de volgende Volvo Ocean Race verschijnen. Dat is het resultaat van de overeenkomst met de International Monohull Open Class Association (IMOCA). Deze geeft exclusiviteit in het gebruik van de IMOCA 60 voor rond-de-wereld races voor teams.

Zwaar ongeval tijdens Volvo Ocean Race Den Haag
Ice

Donderdagavond heeft een zwaar ongeval plaatsgevonden tijdens de Volvo Ocean Race feestelijkheden in Scheveningen. Twee boten kwamen met elkaar in aanvaring. Bij het ongeluk viel één dodelijk slachtoffer.

Lightvessel Race
Ice

Dit weekend is de Royal Belgian Sailing Club gastheer voor het OBK IRC met de Lightvessel Race. Deze wordt gezeild vanuit Zeebrugge. Er worden een mix van wedstrijden voor de kust van Knokke-Heist tot aan de Scheldemonding georganiseerd. De wedstrijd is tegelijk ook het derde evenement van het Open Noordzeekampioenschap.

Dongfeng Race Team wint Volvo Ocean Race
Ice

Dongfeng Race Team met de Nederlandse zeilster Carolijn Brouwer aan boord heeft de goede gok gemaakt en wint verdiend de Volvo Ocean Race. Dongfeng koos vannacht met stalen zenuwen de kustroute en plukte daar op het einde van deze etappe de vruchten van. Meesterlijk staaltje van tactische navigatie van Dongfeng navigator Pascal Bidégorry en schipper Charles Caudrelier.

Volvo Ocean Race
Ice

Ongelooflijk maar waar. Het is nog amper twee uur zeilen vòòr de eerste Volvo Ocean Race boot zal finishen. Na 44 000 zeemijl is het nog steeds een complete verrassing wie nu uiteindelijk de race zal winnen.

Volvo Ocean Race eindzege
Ice

Er zijn nu geen route opties meer. Het is nu een kwestie van zo hard mogelijk naar de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag te zeilen. Na acht maanden racen volgt de ontknoping in de komende negen uur.

Team Brunel
Ice

Zijn de Volvo Ocean Race kaarten opnieuw geschud deze nacht? De drie teams die nog steeds kans maken op de eindoverwinning, Team Brunel, MAPFRE en Dongfeng Race Team hebben voor verschillende routes gekozen richting finishlijn voor Scheveningen.