Ice

Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Articles by Ice

Volvo Ocean Race schippers
Ice

De achtste Volvo Ocean Race etappe gaat op zondag 22 april 2018 in het Braziliaanse Itajaí van start. Deze 5.700 zeemijl lange race naar het Amerikaanse Newport, Rhode Island voert de vloot door verschillende klimaatzones met de bijbehorende uitdagingen. Alle zeven Volvo Ocean Race teams zullen deze etappe weer aan de start verschijnen.

Bavaria Yachtbau falliet
Ice

Bavaria Yachtbau kan zijn schulden niet meer betalen. Het faillissement werd aangevraagd. Dit wordt door verschillende bronnen bevestigd.

Nieuwpoort Sailing Weekend
Ice

Het Nieuwpoort Sailing Weekend is de eerste wedstrijd van het Belgische Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) circuit 2018 en gaat van start op 29 april in Nieuwpoort. Deze regatta voor zeegaande kajuitzeiljachten vindt plaats over twee weekenden en wordt georganiseerd door de clubs KYCN en de WSKLuM van Nieuwpoort.

Eredivisie Zeilen
Ice

Het Eredivisie Zeilen seizoen 2018 is voor Jachtclub Scheveningen goed begonnen. Ze hebben een derde plek gehaald tijdens de eerste speelronde in Almere. Op slechts 1 en 2 punten van de nummers een en twee. Het team heeft gezien dat ze kunnen mee gaan strijden op het Landskampioenschap! Goed om te weten is dat er dit jaar 15 teams meedoen in plaats van 18. In een wedstrijd vaar je nu met z’n 5-en tegen elkaar. Lees in hun exclusief uit de kuip verhaal hoe Jachtclub Scheveningen deze winter getraind heeeft en de Eredivisie Zeilen wedstrijd beleeft.

Team Brunel
Ice

De zeven boten in de Volvo Ocean Race hebben nog 11.000 van de 45.000 zeemijlen te gaan tot de finish in Scheveningen (Den Haag). Team Brunel staat momenteel op de derde plaats in het algemeen klassement en heeft de op een na snelste totaal tijd tot nu toe. Terwijl Sun Hung Kai / Scallywag nog moet aanmeren in Itajai, is Team Brunel klaar voor de In Port-race op vrijdag 20 april en de start van de volgende etappe op zondag 22 april.

Eline Verstraelen
Ice

Eline Verstraelen (BEL) uit Kapellen won zaterdag op het Europees kampioenschap zeilen in Patras (Griekenland) een zilveren medaille in de Laser 4.7 klasse. De spanning bleef tot het einde want in de allerlaatste race werd er beslist over de medailles.  "Het was een nek aan nek race tot de laatste minuut", vertelt haar moeder Petra Gijsen.

Foso onderzoek zeiljacht Capella
Ice

Uit het zopas vrijgegeven FOSO onderzoek komt naar voren dat een opeenstapeling van nalatigheden het drama veroorzaakte dat zich vorige zomer afspeelde voor de Belgische kust en dat uiteindelijk drie mensenlevens kostte. Uit het onderzoek blijkt dat de Light Vessel Race wedstrijdorganisatie, Royal Belgian Sailing Club (RBSC) tekenen vertoonde van verregaande nonchalance. Ook de schipper / ontwerper van de Capella gaat niet vrijuit.

Carlo Huisman
Ice

Amper een half jaar geleden debuteerde hij in de Volvo Ocean Race. Na zeven etappes, waarvan twee over de Zuidelijke Oceaan, verdient Carlo Huisman (26) zijn plek te midden van ’s werelds beste oceaanzeilers. Vorige week pakte hij, winnaar van de America’s Cup 2017, met Team Brunel de Koninginnenetappe van Auckland naar Itajaí, Brazilië. Net na binnenkomst blikte hij terug.

Emma Plasschaert
Ice

Zaterdag 7 april is Emma Plasschaert zesde geworden op de internationale zeilwedstrijd in Palma de Mallorca. Ze begon als vierde aan de medalrace met kans op zilver of brons. De absolute  wereldtop was present dus stond de tien atletes op scherp voor de medalrace. Te scherp helaas, want drie dames, ook Emma, startten te vroeg en konden hun kansen niet langer verdedigen.

Bouwe Bekking Team Brunel
Ice

Team Brunel begon laat met de voorbereidingen aan deze Volvo Ocean Race 2017-2018. Het team selecteerde een verrassende mix van de beste jonge zeilers uit de America’s Cup en Olympische Spelen gekoppeld aan een schat aan ervaring. Echter de resultaten vielen tegen. Maar op het belangrijkste moment, tijdens de zwaarste etappe van Auckland naar Itajai stond Team Brunel op. Het team van schipper Bouwe Bekking won de monsteretappe rond Kaap Hoorn en klimt daarmee naar een derde plaats in het algemeen klassement.