Ice

Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Articles by Ice

NRJ BALL Roland Clayes
Ice

Vrijdag startte het Breskens Sailing Weekend met slechts 27 deelnemers. Dit kleine aantal werd dan nog eens onderverdeeld in zes klassen. Het Breskens Sailing Weekend is onderdeel van het Open Nederlands Kampioenschap IRC en een selectie voor het Open Noordzee Kampioenschap.

ClubSwan 125 Skorpios
Ice

De ClubSwan 125 Skorpios van Dmitry Rybolovlev heeft de monohull line honeurs behaald in de Rolex Fastnet Race, nadat ze om 20:15u de finishlijn in Cherbourg passeerde. De totaal verstreken tijd voor het voltooien van de 695 zeemijl lange race van Cowes naar Cherbourg was 2 dagen, 8 uur, 35 minuten en 5 seconden.

Rolex Fastnet Race 2021
Ice

De start van de 49e Rolex Fastnet Race was een spectaculair schouwspel afgelopen zondag. Een sterke zuidwester in combinatie met een afgaand tij bezorgde de internationale vloot van maar liefst 337 zeiljachten een zware, vroege test in deze veeleisende race.

Flevorace
Ice

Ondanks alle inzet en promotie via verschillende mediakanalen zijn er helaas niet voldoende inschrijvingen om de Flevorace van 2021 door te kunnen laten gaan. De organisatie van de Flevorace heeft beslist om de wedstrijd te annuleren in 2021.

Kevn Van den Driessche
Ice

Beste Kevin,
Bij het lezen van je artikel op Sporza.be viel onze mond open van verbazing. We konden eerlijk gezegd onze ogen niet geloven. Een woordvoerder van de Vlaamse zeilfederatie Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) die zeiljachten en kielboten onsportief vindt en eerder geschikt voor cruisen op zee?

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert mist nipt het podium op olympische spelen Tokio 2020. Na een sterke medalrace waarbij de Oostendse zeilster veel risico's nam in de medalrace komt ze na haar 2e plaats in de laatste reeks zonder eremetaal naar huis. Met zes van de 11 races in de top 10, waarvan vier top 5 plaatsen kijkt Emma wel tevreden terug op haar eerste Olympische Spelen.

Enkhuizen Sportboatcup
Ice

De Enkhuizen Sportboatcup 2021 gaat dit jaar gewoon door en als het aan de organisatie ligt wordt deze groter dan ooit. Men verwacht 60 tot 70 boten. Nieuw dit jaar zijn twee wedstrijdbanen: één voor de asymmetrische spi's en één voor de symmetrische, kwestie dat ze mekaar niet in de weg zeilen.

Ben Van Cauwenbergh
Ice

Na de succesvolle organisatie van het Duits Open 2.4 kampioenschap vorig jaar kwamen de meeste zeilers afgelopen weekend opnieuw aan de start voor dit bijzonder kampioenschap. Maar liefst 40 2.4 eenheidsklasse zeilers kwamen aan de start waaruit blijkt dat de deelnemers niet alleen de kwaliteit van de organisatie in de Duitse VSaW zeilclub waarderen maar vooral ook het project "Inclusief zeilen" met hun deelname willen ondersteunen.

Flevo Race
Ice

De KNZ&RV is vol aan de slag met de voorbereidingen van de Flevorace 2021. De ontwikkelingen en bijbehorende maatregelen in verband met corona wordt scherp in de gaten gehouden. Volgens de organisatie zal het evenement alleen doorgaan als het kan, mag en verantwoord is. Daarin volgt zij de informatie en richtlijnen van de Nederlandse overheid, het watersportverbond en de betreffende veiligheidsregio.

Ronde Om Noord-Holland
Ice

Afgelopen weekend ging de Ronde om Noord Holland 2021 van start vanuit Lelystad (NED). Ondanks diverse waarschuwingen voor onweersbuien met code oranje, waarbij er kans was op zware windstoten en grote hagelstenen (2-4cm), liet de Ronde om Noord Holland organisatie de wedstrijd toch doorgaan. Slechts een derde van de gestarte deelnemers voltooide de zeilwedstrijd op het IJsselmeer. In een open brief neemt Jan Bart, stuurman grote handelsvaart en kapitein zeesleepvaart, de organisatie op de korrel.