Simeon Tienpont: "AkzoNobel kwam zijn verplichtingen niet na en ik kon daarom de lonen van de zeilers niet betalen"

Simeon Tienpont

Simeon Tienpont geeft de Volvo Ocean Race niet op. Dat blijkt uit zijn laatste mededeling aan ons waarin hij wil duidelijk maken dat hij niet de reden is van zijn ontslag/contractbreuk met AkzoNobel. Tienpont zwijgt niet meer, dat is duidelijk.

De verklaring van AkzoNobel  dat Simeon Tienpont zijn team zou verlaten hebben is absoluut onjuist volgens Simeon Tienpont.  AkzoNobel heeft onrechtmatig het contract verbroken op 10 oktober ’17 tijdens de Volvo Ocean Race proloog. Tienpont werd net voor de start van de In-Port Race in Alicante aan de kant geschoven en dat bracht veel onzekerheid bij de bemanning want zij staan allemaal onder contract bij Steam Ocean B.V., het management bedrijf van Simeon Tienpont.

AkzoNobel heeft in haar sponsorverplichtingen verzaakt door betalingen aan Steam Ocean B.V. in te houden. Simeon Tienpont werd hierdoor in een positie gebracht waarin hij de laatste maanden de salarissen van zijn bemanning niet kon betalen.

Afgelopen zaterdag bood AkzoNobel Tienpont een nieuw contract aan tegen slechtere voorwaarden. Voor Tienpont was zijn bemanning de hoogste prioriteit. Hij vroeg AkzoNobel om een onmiddellijke betaling van de lonen aan de bemanning en een schikking voor het vroegtijdig beëindigen van het sponsorcontract. AkzoNobel wilde niet tegemoetkomen.

Zondag 15 oktober had Simeon Tienpont een ontmoeting met zijn bemanning en vertelde hen dat ze er vertrouwen in  mogen hebben dat de komende dagen er terug afspraken met AkzoNobel kunnen worden gemaakt. Simeon is vast besloten om als schipper weer aan boord gaan en wil graag met zijn team een veilige en veelbelovende Volvo Ocean Race te zeilen.

Afgelopen nacht nodigde AkzoNobel de meeste bemanningsleden uit om direct onder vergelijkbare omstandigheden voor hen te werken en de achterstallige salarissen te betalen, echter onder de voorwaarde dat zij hun contractuele relatie met Steam Ocean B.V (van Simeon Tienpont) met onmiddellijke ingang moesten beëindigen, waardoor de bemanning onder enorme druk kwam te staan. Kiezen voor het geld en voor het bereiken van hun persoonlijke doel: de Volvo Ocean Race zeilen.

Simeon Tienpont eindigt met te zeggen dat het buitengewoon nobel is geweest van de onbetaalde bemanning dat ze dit weekend onder deze moeilijke omstandigheden en zonder schipper de In-Port Race hebben gezeild. Hun houding heeft onnodige schade aan de Volvo Ocean Race en AkzoNobel als sponsor weten te voorkomen.

De enorme steun die Tienpont wereldwijd krijgt, wordt zeer gewaardeerd en geeft hem de energie om er te zijn voor zijn team en ook voor zijn supporters.

English version: Simeon Tienpont: "AkzoNobel neglected its sponsor obligatios, as a result i could not pay the salaries of my crew"

UPDATE 16/10/17 20:05

Brad Jackson wordt nieuwe schipper Team AkzoNobel

UPDATE 17/10/17 15:13

Een oud Whitbread deelnemer, thans internationaal jurylid vertelt: “AkzoNobel zou een Rule 69 mogen krijgen voor het in diskrediet brengen van de Volvo Ocean Race en de zeilers”.

UPDATE 17/10/17 20:48

AkzoNobel orkestreerde zelf verdeeldheid binnen zeilteam Simeon Tienpont

UPDATE 17/10/17 21:31

De wethouder van de gemeente Den Haag zegt teleurgesteld te zijn als de AkzNobel-boot niet langer een "Nederlandse boot"  zal zijn. Immers de gemeente is co-sponsor van de boot.

UPDATE 18/10/17 19:17

AkzoNobel woordvoerster Emily Caroe verklaart in Alicante dat het team onderling besloten heeft om Brad Jackson als schipper te benoemen. Van loyaliteit is er dus geen sprake ondanks de blablabla van de woordvoerster.

Brad Jackson vertelt in een interview met het NOS: "We moeten aan de race gaan denken. Hopelijk wordt het rond die andere zaken wat stiller".

UPDATE 18/10/17 20:05

Sailing Illustrated schrijft op haar website dat Rome Kirby een contract heeft getekend bij Team AkzoNobel. Dit zou de negende man worden aan boord.

UPDATE 20/10/17 00:02

Rome Kirby aangekondigd door Team AkzoNobel als negende bemanningslid voor de Volvo Ocean Race 2017-18

UPDATE 21/10/17 18:31

Simeon Tienpont in Alicante om plek als schipper terug te eisen bij Team AkzoNobel

UPDATE 22/10/17 10:19

Simeon Tienpont wil Volvo Ocean Race starten met slechts zeven bemanningsleden

UPDATE 22/10/17 11:55

Simeon Tienpont is terug schipper van Team AkzoNobel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: