Oyster Yachts van ondergang gered door verliefde investeerder

Oyster 118

Het Britse Oyster Yachts, dat vorige maand zijn activiteiten stop zette nadat het failliet was gegaan, is overgenomen door zakenman Hadida. De werf ging op de fles na de schadeclaims van de Polina Star. Het jacht zonk na constructie- en ontwerpfouten die resulteerden in het falen van de kiel.

Door de overname van Hadida zal Oyster Yachts de bouw van zijn zeiljachten, die na het faillissement onmiddellijk werden stopgezet, terug kunnen hervatten. Alle 420 personeelsleden zullen weer aan de slag kunnen.

Hadida, de redder van het bedrijf, werd naar eigen zeggen "verliefd" op de Britse jachtbouwer nadat hij met één van de jachten had gevaren. Hij wil echter benadrukken dat deze investering niet slechts een hobby is.

"Ik geloof dat we dit geweldige Britse merk moeten redden en koesteren. Het moet een duurzaam bedrijf worden. Er moeten harde en snelle beslissingen worden genomen. De scheepsbouwindustrie zal moeten evolueren zoals elke andere industrie."

Alvast veel succes gewenst aan Oyster 3.0

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: