Team Childhood I pakt overwinning in etappe naar Stockholm

Team Childhood I

Het Nederlands Zweedse Team Childhood I finishte donderdagmiddag als eerste in de tweede etappe van de Proloog. De race was van het Poolse Gdynia naar het Zweedse Stockholm. Na een heus matchrace duel met Team Sailing Poland (geschipperd door Bouwe Bekking) trok het jonge Nederlands Zweedse team uiteindelijk aan het langste eind. Team Childhood I pakte daarmee de overwinning in deze tweede etappe, een etappe van totaal 24 uur.

Van Beek trots op team

De 26-jarige co-schipper Jelmer van Beek was bij aankomst in Stockholm enthousiast en tevreden. De Groninger is één van de maar liefst negen zeilers onder de dertig jaar aan boord. Van Beek:

“Het is heel gaaf om nu al de eerste overwinning te behalen met dit team. Een duidelijk teken dat we snel leren. Zeker tegen het Poolse team, met meerdere ervaren oud Ocean Race zeilers aan boord, hebben we een mooie matchrace gehad. Wat ik eigenlijk het allermooiste vindt van deze overwinning, is dat we pas net begonnen zijn met dit jonge team. Ik heb dan ook heel veel zin in de toekomst!”

Hallström extra blij met overwinning

Voor de 25-jarige Zweed Julius Hallström was de overwinning extra speciaal. Hallström:

“Ik ben echt super blij dat we de etappe naar mijn Stockholm hebben gewonnen. Het is prachtig om onderdeel van deze jonge Zweeds – Nederlandse bemanning te zijn. Ik kijk er naar uit om iedereen in de haven van Stockholm te zien.”

Team Childhood team

Tevreden Postma: overwinning van de nieuwe generatie

Drievoudig-Olympiër Pieter-Jan Postma, aan boord als coach om het leerproces te begeleiden, was na afloop tevreden en trots:

“Dit is de overwinning van de nieuwe generatie. Ik ben super trots op het team. We zijn samen bezig aan een heel gaaf proces. Dat draait om een sterke teamcultuur waarbij we ons met zijn allen richten op zoveel mogelijk groei voor het team. We kunnen en moeten daarin nog veel stappen maken, maar nu al dit resultaat, dat is beter dan verwacht!”

Postma vervolgt:

“Deze etappe hebben we met onze navigator Max Deckers goed gepland en misschien nog wel beter uitgevoerd. We hebben voor elke mijl gevochten. Na de start hebben we gewacht totdat we konden toeslaan. Onze timing en keuze met betrekking tot de zeilwissel was goed. We lagen samen met Team Sailing Poland van Bouwe Bekking op kop. Dat was vijf uur lang een nek aan nek race. Midden in de nacht kwamen we steeds beter op snelheid. Uiteindelijk lagen we op kop, en hebben we elk uur een klein beetje winst gepakt. Door te blijven optimaliseren: in de zeil trim, het gewicht en de balans van de boot. En vooral ook heel goed te sturen en tactisch te blijven varen. Deze overwinning is een overwinning van de nieuwe generatie, maar zeker ook van onze partners: de World Childhood Foundation, Janssen de Jong Groep, Slättö, New Horizon, Neptunia en DutchSail.”

Crewlijst delivery

 1. Jelmer van Beek (NED) - co schipper
 2. Rutger Vos (NED)
 3. Max Deckers (NED) - navigator
 4. Laura van Veen (NED)
 5. Arianne van de Loosdrecht (NED)
 6. Lars van Stekelenborg (NED)
 7. Robin Jacobs (NED)
 8. Julius Hallström (SWE)
 9. Matt Whitehead (SA)
 10. Pieter Jan Postma (NED) - co schipper / coach
 11. E.J. van Housselt (NED) - schipper

Proloog
16 mei 2021 – Stage 3: Stockholm, SWE => South Sweden Waypoint.

The Ocean Race Europe
29 mei 2021 - Leg 1: Lorient, FRA => Cascais, POR.
6 juni 2021 - Leg 2: Cascais, POR => Alicante, ESP.
13 juni 2021 – Leg 3: Alicante, ESP => Genua, ITA

 

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: