VIDEO: ClubSwan 125 Skorpios pakt monohull line honeurs tijdens de 49e Rolex Fastnet Race

ClubSwan 125 Skorpios

De ClubSwan 125 Skorpios van Dmitry Rybolovlev heeft de monohull line honeurs behaald in de Rolex Fastnet Race, nadat ze om 20:15u de finishlijn in Cherbourg passeerde. De totaal verstreken tijd voor het voltooien van de 695 zeemijl lange race van Cowes naar Cherbourg was 2 dagen, 8 uur, 35 minuten en 5 seconden.

 

De onlangs te water gelaten Skorpios, die deelnam aan haar eerste offshore-race, kwam goed door de eerste 12 uur van de race. Toen de zuidwestelijke wind zijn kracht verloor nam Skorpios afstand van haar voornaamste rivalen, waaronder de Rambler 88 van George David en de sterke IMOCA-vloot.

Eigenaar Dmitry Rybolovlev begon pas de laatste jaren met zeilen en dit was de eerste offshore race die hij samen met zijn dochter Anna Rybolovleva meemaakte, voor haar werd de eerste offshore zeilwedstrijd.

ClubSwan 125 Skorpios

Dmitry Rybolovlev vat de race zo samen:

"We zijn erg blij met de boot, het team was geweldig. We willen het hele team bedanken voor de geweldige inspanningen. We probeerden conservatief te zeilen, vooral in de harde wind bij de start, maar we zijn enthousiast om te zien wat de boot kan doen in toekomstige races. Het ronden van de Fastnet Rock was magisch, het voelde als een heel speciaal moment."

Schipper Fernando Echavarri was opgelucht dat hij de Rolex Fastnet Race de nieuwe boot goed heeft doorstaan.

"De boot is erg sterk, we namen wat gas terug toen we de Solent uitkwamen, maar dat gold ook voor alle anderen", aldus de Spaanse professional.

"We hadden een idee van wat de boot zou kunnen doen, maar we wisten het niet zeker, dus we hebben veel geleerd tijdens deze race. De eigenaar is super blij, hij is een goede zeiler maar nieuw met offshore zeilen en hij heeft veel genoten van de ervaring. Ik denk dat de kans heel groot is dat we terugkomen voor de volgende Rolex Fastnet Race."

Dmitry Rybolovlev en Anna Rybolovlev

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: