Jonas Gerckens wint zeiler van het jaar verkiezing

Jonas Gerckens

De Belgische offshore zeiler Jonas Gerckens is vandaag uitgeroepen tot "Zeiler van het jaar 2018". Voor Jonas is het de derde keer dat hij deze titel wint, de eerste keer was in 2013 en de tweede in 2017.

2018 werd voor Jonas Gerckens vooral gekenmerkt voor zijn prestaties tijdens de Route du Rhum. Hij verbrak het Belgisch record in de Class 40 met een 14de plaats.  Michel Kleinjans (BEL) behaalde tijdens de Route du Rhum van 2014 een 15de plaats.

Jonas Gerckens stond in 2018 in de Class 40 wereldranglijst op een 7de plaats.

De uitreiking van de Belgian Sailing Awards vond plaats op zondag 17 februari 2019 op de Belgian Boat Show in aanwezigheid van Emma Plasschaert, wereldkampioen Laser Radial 2018. Emma werd bekroond met de "Zeilster van het jaar 2018" trofee.

René Aerts ( Volvo) , Jonas Gerckens (Sailor of the year Man 2018), Emma Plasschaert (Sailor of the year Woman 2018) en Wim Maes ( Volvo)

Van links naar rechts: René Aerts ( Volvo) , Jonas Gerckens (Sailor of the year Man 2018), Emma Plasschaert (Sailor of the year Woman 2018) en Wim Maes ( Volvo)

Jonas’ plannen voor 2019

In 2019 zal Jonas de Normandy Channel Race, de Fastnet Race en de beroemde Transat Jacques Vabre wedstrijd in oktober 2019, de trans atlantische zeilwedstrijd die Le Havre (Frankrijk) verbindt met Salvador de Bahia (Brazilië).

In 2020 hoopt Jonas een nieuwe Class 40 te laten bouwen om in 2022 opnieuw te kunnen deelnemen aan de Route du Rhum.

In 2024 is Jonas van plan zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Dit is een gemengd evenement (de selectie van de partner die België mee zal vertegenwoordigen is momenteel aan de gang).

Class 40 Volvo

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: